SM7BUA

Mats Gunnarsson   Ljungby

SM7BUA 2015Hej, jag heter Mats Gunnarsson och är radioamatör sedan 1958 då jag som 15-åring fick mitt C-certifikat med hemma QTH Vinslöv. Redan några år tidigare började mitt radiointresse som DX:are och radio HCJB var en av favoriterna. Uppvuxen i ett ”pastorshem” var det naturligt för mig att vara med i kristen verksamhet, men det var på ett tonårsläger i Trelleborg som jag beslutade mig för att offentligt bekänna mig som kristen. Jag minns att jag gjorde det genom att högt o ljudligt bedja första versen av psalmen :” Jesus för världen givit sitt liv…”Det beslutet har jag hållit fast vid under alla år, och det har inneburit en enorm välsignelse och glädje. Jag mötte min fru Britt-Marie och vi gifte oss 1965 och vi har sedan fått arbeta tillsammans i kristet arbete i Sverige och andra länder. Som missionsarbetare för Svenska Missionsförbundet kom vi 1980 till Ecuador för att arbeta vid radio HCJB, en av världens första och största kristna radiostationer. Under 5 år arbetade vi på den Nordiska Avdelningen med programproduktion, men också i samarbete med  Förbundskyrkan i Ecuador, Missionsförbundets systerkyrka.

Vi har sedan i tre olika perioder varit verksamma i Ecuador under totalt 11 år, men också under hemmaperioder fått vara engagerade i andra arbetsuppgifter bl.a. med hjälpsändningar till Rumänien. Under alla dessa år har amatörradio varit en intressant hobby och kontakterna med svenska radioamatörer har varit livsviktiga vid flera tillfällen.

1995 kom vi hem till Sverige och jag fick då också bl.a. uppdraget att serva och installera radioutrustning i Kongo Kinshasa och Kongo Brazzaville för den inhemska kyrkans arbete. Det innebar fyra resor till Afrika som var och en var ett spännande och intressant uppdrag. Radion används där i ett lokalt nät men också som hjälp i arbete med missionsflyget.

De sista åren innan pensioneringen var jag centralt anställd av Svenska Missionskyrkan som pastor och missionär med ansvar för församlingsgrundande pionjärarbete i Sverige. Jag reste mycket i tjänsten vilket innebär att jag inte har så gott om tid att köra radio hemifrån Ljungby, men så fort tillfälle ges försökte jag vara QRV på 3623 kHz.

Radio och scoutarbete är ett annat område som varit en upplevelse som inneburit läger och JOTA-aktiviteter på kristen grund. Vid tre tillfällen har jag haft möjlighet att vara med på storläger i Rinkaby utanför Kristianstad. Det sista tillfället var vid det stora Världsscoutlägret 2011.

NOMIRA gemenskapen har under många år varit en värdefull upplevelse som berikat både mig och Britt-Marie. Den vänskap som vi känner med NOMIRA folket betyder mycket för oss och vi gläds åt alla våra kära vänner vi möter både via radiokontakterna och genom personliga besök.

Mer info hittar du på QRZ.COM , sök på SM7BUA

Foto: SM7BUA – Mats

SM7BUA QSL